tiistai 30. heinäkuuta 2013

Georgia Nicholsonin Salatut elämät 1 by Louise Rennison

Aaalright, elikkäs tämä on Louise Rennisonin hullun hauskan Georgia Nicholson -sarjan eka osa, Kissanpäiviä ja jumalaisia jätkiä, jonka Karisto julkaisi 2001 ja, jonka sain luettua vasta luettuani ensin osat 2-5.  Saman niminen elokuvakin on tehnyt, jota lämpimästi suosittelen katsomaan :D.
Georgia kertoo elämästään huvittavasti päiväkirja muodossa.


Georgia Nicholson on englantilainen, nuoruudensa kynnyksellä oleva nuori nainen, jonka päässä pyörii tyypilliset teinitytön ajatukset: pojat ja ulkonäkö. Koulu on sivuseikka, mutta jätkät sitäkin tärkeämpiä. Päivät menee Haukansilmän kovan valvonnat alla, illat "bimbojen" vanhempien, vilkkaan pikkusisko Libbyn ja koiriakin kovemman Angus kissan kanssa.

Päivät menee omalla painollaan, kunnes yksi Georgian parhaista kavereista, Jas, huomaa pojan, Tomin, vihanneskaupassa. Georgia auttaa Jasia tämän pokaamispuuhissa, mutta ihastuukin Tomin isoveljeen Robbieen a.k.a Pelkkää Seksiä.
Enää ei ole päivät tylsiä ja kurjia, kun Georgia yrittää valloittaa Robbien länkkisääri Lindsaylta, joka väittää heidän olevan kihloissa (?!?).
Anguskin katoaa, isä muuttaa työn perässä Mää-Mää maahan (Uuteen-Seelantiin), äiti näyttäisi viettävän oudon paljon aikaa komean ja kuuman remppamiehen kanssa ja kohta pitäisi itsekin mennä lampaiden täyttämään maahan perässä.

 Näin ensin elokuvan, ennen kuin aloin lukemaan kirjoja. Eka osa on vähän kökkö, mutta toinen on jo hulvaton. 14-15 -vuotiaiden teinityttöjen ajatusmaailmaa ja toilailuja on näin vähän vanhempana hauskaa lukea ja niiden parissa nauraa. Itse olen viettänyt monta iltaa ja yötä Georgian touhuja lukiessa. Angus kissa on mahtava Karvisen tapainen otus, joka kiusaa aina naapurin eläimiä minkä syömiseltään kerkeää. Georgia on mahtava tyyppi, jolla on hyviä oivalluksia, mutta välillä tuntuu että myöhemmissä osissa hänen temppunsa menee ehkä vähän liian pitkälle....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti