torstai 2. tammikuuta 2014

Noidan loitsu by Cliff McNish

Noidan loitsu on ehkä vähän nuoremmille tarkoitettu, noin 12 ikävuoden kieppeillä oleville lapsille ja nuorille.
Noidan loitsu on McNishin esikoisteos ja trilogian ensimmäinen osa.

Rachel ja hänen pikku veljensä Eric, temmataan yhtenä päivänä heidän kellaristaan "mustan aukon" läpi maailmaan, joka on aivan lumen peitossa, Ithreaan.
Ithreassa he tapaavat noita Dragwenan, kylmän ja epäilyttävän, mutta jota he eivät pysty vastustamaan. Dragwena vie heidät torniinsa ja seuraavana päivänä Rachel huomaa heräävänsä ilman veljeään, mutta vierellään pieni ja vanha ihmistämuistuttava otus, Morpeth. Morpeth on hänelle ystävällinen ja näyttää kuinka taikoa aamuapalan eteensä, kotkan, jolla lentää vuorten yli tai kuinka muuttaa huoneen sisustus mieleisekseen.
Kaikki ei kuitenkaan ole kunnossa, missään ei näy lapsia tai aikuisia, ei sen kummemmin eläimiä. Vain lumista maata, metsää, vuoria ja torni, jossa noita asustaa.
Rachel joutuu kohtaamaan noidan, joka laittaa hänet testiin. Rachel selviytyy siitä liian hyvin ja noita on aikeissa muuttaa hänet pahaksi noidaksi, joka hallitsisi muinaisen velhon luomaa vankilaa, Ithreaa.
Rachelin ja Ericin pelastaa Ithrean vastarinta, johon myös Morpeth kuuluu, Sarrenit.

Näin Rachel joutuu voimillaan taistelemaan Dragwenaa vastaan, jonka muinainen velho sulki Ithreaan tämän tekojen vuoksi. Vuosia noita on etsinyt lasta, jolla olisi tarpeeksi vahvat voimat hänen vapauttamisekseen. Rachel on runoissa mainittu lapsi, joka voi joko pelastaa sarrenit ja Ithrean tuodut lapset ja otukset tai tuhota sen kaiken.
Tarinan myötä paljastuu, ettei Erickään ole aivan tavallinen lapsi.

Tarina oli ihan hyvä, ehkä vain vähän nuoremmille kuin minä, tarkoitettu. Noidan loitsu on yksityiskohtainen, tarpeeksi yksinkertaisena pidetty tarina, joka pisteytyksellä 4-10 olisi 7½.
Jos pidit Narniasta, pidät tästäkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti