perjantai 24. lokakuuta 2014

An abundance of Katherines by John Green

1,5 kirjaa vailla, olen lukenut kaikki tähän mennessä John Greeniltä ilmestyneet nuorten kirjat ja tässä tulee taas yksi :D Viimeistään nyt tiedätte kuka kirjailija on tällä hetkellä lähellä sydäntäni...



On kesäloma juuri ennen yliopistoa, jonne Colin ihmelapsi, vain odottaa koulua. Colinin vanhemmat rohkaisivat ja treenasivat aina lapsesta nykypäivään asti poikaansa, jonka tavoite on tulla neroksi. Hän on haka anagrammeissa sen lisäksi, että on fiksu.
 Mutta ei siinä kaikki, Colinilla on yksi erikoisuus: hän deittailee vain tyttöjä, joiden nimi on Katherine, täsmälleen näin kirjoitettuna. Tähän mennessä Katherineja on kertynyt 19 kappaletta ja jokaikinen on kävellyt hänen sydämensä yli ja vielä hyppinyt julmasti sen päällä.

19 :sta Katherinen jätettyä Colinin, joka jälleen on murtunut, päättää hän ja hänen "laiska" arabi ystävänsä Hassan lähteä roadtripille kohti tuntematonta.
Ajaessaan he näkevät kyltin Arkkiherttua Franz Ferndinadin, Itävalta-Unkarilainen herttuan jonka kuolema aloitti I maailmansodan, hautapaikalle. Jo pelkästään uteliaisuus siitä mitä Arkkiherttua, jonka ruumiin pitäisi olla Itävallassa tekee pikku paikassa nimeltä Gutshot? Hautapaikalla he tapaavat Lindsey Lee Wellsin ja pian Hollis, Lindseyn äiti onkin palkannut heidät haastattelemaan Gutshotin väkeä ja keräämään paikallishistoriaa.
Pian Colinin tunteet Lindseytä kohtaan, joka jo deittailee TOC :ia (Toinen Colin) ja saa ajatuksen Teoreemasta, joka ennustaisi jokaisen parisuhteen tulevaisuuden.

Noh, tämä on tyypillistä Greeniä; päähenkilö on vähän epäsosiaalinen nörtti, jonka rakkauselämä on pahasti kurallaan ja kaverinaan ylipainoinen kaveri. Vaikka minulla kesti ikuisuus lukea tämä, niin ihan kunnollista luettavaa vaikka alku olikin tylsä kunnes he tulivat Gutshotiin. Kaikki matemaattiset kaaviot sun muut oli kivaa extraa vaikken suurimmasta osasta mitään ymmärtänytkään.

in english:
It's summer vacation before university and Colin, a child prodigy, is just waiting for school to start. His parents have encouraged and trained him to become genious. He is good with anagrams and despite being very smart he has one pecculiar afection: he dates only girls whose name is Katherine. Now he have dated 19 Katherines and every one of them has dumpped him.
When n. 19 Katherine dumps him, leaving Colin devasted, his lazy arabian friend Hassan decides they go to roadtrip.
While driving and crying Colin sees a sign of Duke Franz Ferdinads grave, a prince whose death led to first World War. Out of curiosity they end up in Gutshot and meet Lindsey Lee Wells and before they even realize it, her mother has hired them for a job: they will help Lindsey to gather local history. While idling around, feelings towards Lindsey starts to appear and a thought of Teorem: teorem that could foretell relationships future.

Well, this is typical for John Green; main character who is unsocial nerd whose lovelife is really messed up and a obesse friend. Even though it took forever for me to read this, it's intresting when you get over a boring start. All the mathematic calculations and form are nice extra.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti