maanantai 9. syyskuuta 2013

Divine Freaks by Fiona Dunbar

Divine Freaks on Kitty Slade -sarjan ensimmäinen osa, joka on valitettavasti ilmestynyt vain englanniksi, mutta joka löytyy kirjastoista. Brittienglanti voi tuottaa paikoin vähän ongelmia, mutta sivuja on vain vähän päälle 200, joten ei mikään mahdottomuus lukea. Pääpointista saa helposti kiinni ja jos jotkut sanat vaivaa, ne löytyy aika helposti sanakirjoista ;D.


Divine Freaks on kertomus ihan tavallisesta teini-ikäisestä tytöstä Kitty Sladesta, mutta jonka elämä mullistuu kun eräänä päivänä koulun tiedelabrassa tapahtuu jotain odottamatonta. Yhtäkkiä luokan eteen ilmestyy laiha ja luiseva mies stiletin kanssa, joka jahtaa rottaa. Kitty sekoaa täysin koko luokan edessä, kunnes saa tietää ettei kukaan muu luokassa näe tai nähnyt miestä. Opettaja erottaa Kittyn koulusta häiriköinnin vuoksi, myöhemmin hän saa tietää omaavansa kyvyn, jota kutsutaan Phantoramaksi, kyvyksi nähdä aaveita. Aave, joka paljastuu entiseksi koulun opettajaksi Hra Divineksi, ei jätä häntä rauhaan, ennen kuin Kitty on selvittänyt yliajon, joka hänet tappoi.
Näin alkaa Kittyn ja hänen sisarustensa Samin ja Flossien seikkailu, kun he selvittävät miksi aave varoittaa heitä alakerran antiikkikaupan omistajasta Eatonista ja miksi koulun kaapista löytyy omituisia, täytettyjä otuksia.
Kittyn ja hänen sisaruksensa pelaavat aikaa vastaan, kun Eaton on viemässä heidän kotinsa laajentaakseen yritystään. Jos Eaton joutuu telkien taakse, ehkä niin ei tule käymään?
Kitty turvautuu monen moiseen temppuun selvittääkseen mysteerin Rotta Miehen (Hra. Divine) takana, jotta heidän kotinsa säilyisi ja aave lopettaisi hänen häiritsemisensä.

Luin itse tämän, jotta englannin kielen taitoni pysyisi kohtalaisena, ja siihen tarkoitukseen tämä oli oikein sopiva opus. Ihan kohtalaisen hyvää lukemista ja jos aaveet ja mysteeri kiinnostavat, niin tässä on hyvä pikku kirja siihen. Englanniksi kirjoja (jos ei ole äidinkielesi) on aina vähän haastava lukea, kun jokaista sanaa joutuu erikseen miettimään, mutta suosittelen harrastamaan sitä aina aika ajoin :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti