maanantai 2. syyskuuta 2013

Doctor Who: Luolamies Lontoossa by Gareth Roberts

Edellisestä kirja-arvostelusta onkin vierähtänyt jo tovi, mutta tässä tulee! :D


Doctor Who -kirjat perustuu jo 50 vuotta tulleeseen britti-sarjaan Doctor Who, jossa Tohtori ja hänen kumppaninsa matkaavat ajan ja avaruuden läpi TARDIS -aikakoneellaan ja pelastavat eri maailmoja ja ulottuvuuksia.

Luolamies Lontoossa sijoittuu uuden sukupolven Doctor Whon seikkailuihin, eli yhdeksännen tohtorin Christopher Ecclestonin ja Tohtorin kumppanin Rose Tylerin (Billie Piper) ja Kapteeni Jack Harknessin seikkailuihin.

2000-luvun Lontooseen on eksynyt jo kauan aikaa sukupuuttoon kuollut Neandertalinihminen.  Kuinka siis sellainen vaeltelee hämmentyneenä nykypäivän Lontoossa?
Tohtori kumppaneineen on myös Lontoossa ja saavat tietää oudosta ihmisenkaltaisesta otuksesta, mutta joka  on karvainen kuin karhu, eikä omaa minkäänlaista lantiota.

Jack jää Lontooseen Desiksi itseään kutsuvan luolamiehen kanssa, kun Rose ja Tohtori lähtevät etsimään Desin kotia. He päätyvät oikeaan aikaan, mutta sen sijaan että kohtaisivat vain mammutteja ja karvaisia luolamiehiä, he kohtaavat robottimaisia nykyajan ihmisiä, mutta joiden tunnetiloja säätelee seokset ja koodit. Edes tieto kumppanin kuolemasta ei hätkähdytä heitä.
Joukkoa johtaa Chantal, joka piiloittelee jotain todella kauhistuttavaa metallisen oven takana. Kaikki jotka koputtavat kyseiseen oveen, katoavat.

Tohtori ja Rose aikovat ottaa selvää mitä oven takana on, miksi retkikunta eläintieteilijöitä ja antropologeja tekee kivikautisessa ajassa ja mitä on oven takana?

Doctor Who kirjoja on suomennettu vain kaksi kappaletta, Luolamies Lontoossa on ensimmäinen ja toinen Tikittävä Painajainen
Kumpaakaan ole koskaan nähty telkkarissa, mikä on sääli. Se olisi jännää katsottavaa ;D.
Itse kun olen vannoutunut Doctor Who:n uuden sukupolven fani, pidin luonnollisesti myös kirjoista, joissa tulee hyvin esille Tohtorin persoonallisuus.
Kirjat on omasta mielestäni sekoitus huumoria, kauhua ja jännitystä. Otukset on pelottavia ja tilanteet, joihin Tohtori ja kumppanit joutuvat ovat kutkuttavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti