keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Maailman kaikkeuden huonoin elokuva by Jesse Andrews

Pitkästä aikaa, pitkästä aikaa. Ollut hirveä kiire kaiken kanssa, mutta nyt sain taas yhden luettua!

Maailman kaikkeuden huonoin elokuva on täysi vastakohta John Greenin Tähtiin Kirjoitetulle Virheelle.
Kirjaan ei kuulu elämän suuria kysymyksiä tai kaunista rakkaustarinaa.
Kirja on rakennettu mustan huumorin ja häröjen vitsien varaan, joka toimii tämän tyyppisessä tarinassa.

Gregin tavoite on olla herättämättä huomiota. Lutvia lukio läpi niin ettei kuulu yhteenkään ryhmään, mutta on heidän kanssaan väleissä. Ehdoton sääntö on, älä ole kenenkään paras kaveri. Gregin vapaa -aika kuluu Earlin kanssa surkeita ja ala-arvoisia elokuvia tehden, joita kukaan muu ei saa nähdä. Earl on sekopää, jonka perhe vielä sekopäisempi. Yksi Earlin veljistä on siittänyt tenavan, on erittäin väkivaltainen ja jengiläinen vain 13 ikävuoden iässä, äiti juo ja pyörii deittisivustoilla, eikä kaksi muuta veljestä ole sen parempia. Eikä Earl suinkaan ole paras kaveri, pikemminkin työtoveri.
Greg on suhtkot tyytyväinen elämäänsä, kunnes hänen äitinsä tulee hänen huoneeseensa ja ilmoittaa, että yksi hänen entisistä heiloistaan, Rachel, on sairastunut leukemiaan ja Gregin on herätettävä ystävyys tytön kanssa jälleen eloon.

Tuttavuus Racheliin myös koulussa saattaa Gregin pisteeseen, jolloin hän "kuuluu" jonnekin, josta seuraa hänelle ongelmia. Kun Rachel luovuttaa taistelussaan leukemiaa vastaan, yrittää Greg ja Earl piristää häntä heidän tekemillään elokuvillaan ja pian he jo väsäävät elokuvaa Rachelista.
Mutta kun Rachelin äiti näkee elokuvan ja antaa sen koulun rehtorille, alkaa probleemia syntyä...

Maailman kaikkeuden huonoin elokuva on kevyttä luettavaa, joka on täynnä mustaa huumoria ja rivoa kielenkäyttöä. Pahempaa varmaan kuulee televisiostakin jo mutta ei ehkä perheen pienemmille :). Vaatii myös tietynlaista huumorintajua, että tajuaa kirjassa olevat vitsit, joten jakaa varmaan senkin osalta mielipiteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti